Rubiks kube 3x3

149,-*

20+ på nettlager - Tilgjengelig, leveringstid Leveres eller sendes i dag
Den originale Rubiks kuben i den mest populære varianten 3x3.
Rubiks kube er et 3D-kombinasjonspuslespill oppfunnet i 1974 av den ungarske billedhuggeren og professoren i arkitektur Ernő Rubik. Opprinnelig kalt Magic Cube. Rubik's Cube vant spesialprisen for årets tyske spill i 1980 for beste puslespill. Fra januar 2009 hadde 350 millioner kuber blitt solgt over hele verden.
På den originale klassiske Rubik's Cube var hvert av de seks ansiktene dekket av ni klistremerker, hver av en av seks solide farger: hvit, rød, blå, oransje, grønn og gul. Noen senere versjoner av kuben har blitt oppdatert til å bruke fargede plastpaneler i stedet, som forhindrer avskalling og falming.
I modeller fra 1988 er hvit motsatt gul, blå er motsatt grønn, og oransje er motsatt rød, og de røde, hvite og blå er ordnet i den rekkefølgen med klokken. På tidlige kuber varierte plasseringen av fargene fra kube til kube.
En intern dreiemekanisme gjør at hver side kan dreie seg uavhengig, og dermed blande fargene. For at gåten skal løses, må hvert ansikt returneres for å ha bare én farge. Lignende gåter har nå blitt produsert med forskjellige antall sider, dimensjoner og klistremerker, ikke alle av Rubik.
Selv om Rubik's Cube nådde høyden av mainstream-popularitet på 1980-tallet, er den fortsatt viden kjent og brukt. Mange speedcubere fortsetter å øve på det og lignende oppgaver; de konkurrerer også om de raskeste tidene i ulike kategorier. Siden 2003 har World Cube Association, det internasjonale styringsorganet for Rubik's Cube, organisert konkurranser over hele verden og anerkjenner verdensrekorder.
Varekode: 6063037

Legg igjen en anmeldelse!

Del dine erfaringer med andre kunder.